Translate

2011. július 30., szombat

Lelki gasztrofalatok 6 - kenyér, víz, evés, ivás, iga, gabona, kalász, juh, gyümölcsfa, hal + videó a házi kenyér készítéséről

Lelki gasztrofalatok 6 - kenyér, víz, evés, ivás, iga, gabona, kalász, juh, gyümölcsfa, hal + videó a házi kenyér készítéséről


Máté 10:10b méltó a munkás a kenyerére.

Máté 10:42 Aki pedig csak egyetlen pohár friss vizet ad inni egynek e kicsinyek közül, mert az tanítvány: bizony, mondom néktek, semmiképpen sem fogja elveszteni jutalmát."

Máté 11:18-19 18Mert eljött János, aki nem eszik, és nem is iszik, és ezt mondják: Ördög van benne! 19Eljött az Emberfia, eszik és iszik, és ezt mondják: Íme, falánk és részeges ember, vámszedők és bűnösök barátja! De cselekedetei által nyert igazolást a bölcsesség."

Máté 11:29-30 29Vegyétek magatokra az én igámat, és tanuljátok meg tőlem, hogy szelíd vagyok, és alázatos szívű, és megnyugvást találtok lelketeknek. 30Mert az én igám boldogító, és az én terhem könnyű."

Máté 12:1-4 1Abban az időben Jézus gabonaföldeken ment át szombaton, tanítványai pedig megéheztek, és elkezdtek kalászokat tépdesni és enni. 2Amikor ezt meglátták a farizeusok, szóltak neki: "Íme, tanítványaid olyat tesznek, amit nem szabad tenni szombaton." 3Ő pedig ezt válaszolta nekik: "Nem olvastátok, hogy mit tett Dávid, amikor kíséretével együtt megéhezett? 4Bement az Isten házába, és a szent kenyereket ették meg, amelyeket nem lett volna szabad megennie sem neki, sem az ő kíséretének, hanem csak a papoknak.

Máté 12:11-12 11Ő pedig ezt mondta nekik: "Ki az az ember közületek, akinek ha egy juha van, és az verembe esik szombaton, nem ragadja meg, és nem húzza ki? 12Az ember pedig mennyivel többet ér a juhnál! Szabad tehát jót tenni szombaton!"

Máté 12:33 "Ha jó a fa, jó a gyümölcse is, ha rossz a fa, rossz a gyümölcse is. Mert gyümölcséről lehet megismerni a fát.

Máté 12:40 Mert ahogyan Jónás három nap és három éjjel volt a hal gyomrában, úgy lesz az Emberfia is a föld belsejében három nap és három éjjel.

Forrás: www.kereszteny.hu

Itt találtam egy képet egy pár igavonó állatról (2011.07.30).

Hogy készül az egyszerű házi kenyér:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése